(Jonge) professionals opgeruimd aan het werk in 2018

By 17 december 2017Geen categorie

Het jaar 2017 staat in het teken van de balans opmaken! Tenminste: dat is mijn persoonlijke conclusie op basis van de coachingstrajecten in dit jaar. Voor ervaren professionals is het vaak al prettig om even de balans op te maken, maar bij jonge professionals is dit zeker het geval. De aanleidingen voor een coachingstraject waren zeer divers, bijvoorbeeld:

  • ik krijg feedback van mijn leidinggevende over mijn gedrag. Dit maakt me aan het wankelen. Hoe kan ik hier mee omgaan?
  • ik leg telkens de lat heel hoog voor mijzelf. Waarom doe ik dat?
  • ik heb het gevoel dat ik stil sta.
  • iedereen is enthousiast over wat ik doe. Waarom ben ik dat dan niet?
  • ik vind het lastig om samen te werken met een bepaalde collega. Wat zegt dat over mij en die ander?
  • ik voel onrust en neem mijn werk mee naar huis. Hoe ga ik om met mijn werkvoorraad? Hoe maak ik de juiste keuzes?

Steeds vaker start een coachingstraject bij Jij & Judith met een dagdeel Balans opmaken: Wie ben ik? Wat ligt er achter mij en heeft mij gevormd tot wie ik nu ben? Wat zijn mijn kernkwaliteiten en hoe kan ik deze benutten om goed te functioneren? In de daaropvolgende coachingssessies gaan we aan de slag met de gewenste verandering.

Voor mij zo dankbaar dat ik in zo’n fase van iemands loopbaan en leven een stukje mag meelopen. Iemand de werkvormen en vragen aanreiken, waardoor iemand zichzelf beter gaat begrijpen. Waarbij ik zelf wel tot de conclusie ben gekomen, dat juist de intuitieve werkvormen (systemisch werk / (tafel)opstellingen) zeer krachtig werken in het loslaten en patronen doorzien.┬áMisschien dat dit artikel over keuzes maken jou kan inspireren.

2018 = opruimen

Bij deze verklaar ik 2018 tot het jaar van het opruimen! Wat heb jij los te laten om opgeruimd verder te kunnen? Welke conclusies heb jij te trekken voor jezelf? Loslaten kan betekenen dat je ergens afscheid van neemt. Probeer het ook eens te zien als accepteren dat iets onderdeel uitmaakt van jou of van jouw leven. En beoordeel dan voor welk aandeel jij dit wilt meenemen. Veel energie raakt verloren in onderwerpen waar je je betrokken bij voelt, maar geen (of beperkte) invloed hebt om die situatie te veranderen. Probeer je te richten op de acties, waarmee je de situatie waar je je betrokken bij voelt wel in positieve zin kunt veranderen.

Merk je dat je vastloopt in het balans opmaken, opruimen of toekomstfocus bepalen? Bel me dan (06-20178494) en we onderzoeken samen of ik iets voor jou kan betekenen. Zo kun je 2018 opgeruimd beginnen!

Judith Westendorp

Judith Westendorp: coach en trainer van (jonge) professionals uit Overijssel en Gelderland, die zich willen ontwikkelen in hun loopbaan. Van een dagdeel om de balans op te maken tot een meerjarig traineeprogramma.